perjantai 13. huhtikuuta 2012

Tosielämän barbienukke?

Tää saattaa olla jo vanha juttu monille, onhan tää blogi ollu pystyssä jo kauan ja aika paljon kohuu pyöriny sen ympärillä kauan aikaa, mut tosiaan löysin sattumalt jonkun foorumikeskustelun kautta tämmösen blogin ku Kotakoti.com. Sitä kirjottaa itseään 16-vuotiaaks sanova joku tämmöne lolitatyttö Dakota Rose (oikee nimi Dakota Ostrenga). Tuli alun perin tunnetuks MySpacesta siskonsa Kiki Kannibalin kanssa, ne oli molemmat scenejä ja jos pistää Googlen kuvahakuun hakusanaks Dakota Rose, löytää kuvia ton tytön sceneajoilta. Hiukan muuttunu kyllä niistä vuosista.
Harrastelee ihan tämmöst suht peruspostailuu, aika paljon tekee myös asu-, meikki- ja hiusvideoita, jotka postaa sit tohon blogiinsa ja youtubekanavalleen.


Ku mä ensin näin ton, olin aika järkyttyny mut samal aattelin et toi on ihan järjettömän kaunis, miksen mä voi olla ton näköne. Sit aloin kattoo tarkemmin ja tajusin et itse asias toi on jotenki liianki täydellisen näköne, ja jopa aika muovisenkin. Ei jokseenkaan näytä ihmismäiseltä ja täst päästäänki siihen asiaan, et melko varmasti kaikki miltä toi tyttö näyttää tai mitä se sanoo on valhetta:D
Aiheelle on perustettu useita blogeja ja itse asias vaan paria blogia lukemalla sain jo tietää aika paljon. Toi tyttö ei siis ilmeisesti oikeesti näytä tolta. Se muokkaa kaikki valokuvansa Photoshopilla JA videonsa Adobe After Effectsillä. Monet sanoo, ettei se puhu videoissaan paljon, koska sillon niitä on vaikeempi muokata. Oon itse asias huomannu, et monissa videoissa se ei puhu, tai jos puhuu, suun liikkeet on mahdollisimman pienet tai huomaamattomat. Saattaahan tossa teoriassa siis olla jotain perääkin.
Ai niin, ja kaiken lisäks väitetään, et tää tyttö ois oikeesti 18, ei 16. Mustakaan toi ei kyllä näytä 16-vuotiaalta, ja netissä oli kuvakin syntymätodistuksesta, jossa tän tytön syntymävuosi oli -93. Todistus saatto hyvin olla tekastu, mutta musta tosta tytöstä ei kyl siltikään jokseenkaan saa 16-vuotiasta.

Dakota siis käyttää pidennyksiä, suurentavia ja värillisiä piilolinssejä, irtoripsiä ja sanoo vaatteensa olevan tyyliin Armania, Diane von Furstenbergiä, mut se on bustattu ku on löydetty sen käyttämiä vaatekappaleita itse asias joltain ns. "halpisvaatelikkeen" nettisivuilta. Käytännössä noissa pidennyksien, piilolinssien ym. käyttämisessä ei oo mitään pahaa, mutta siltä on suoraan kysytty, et "onks mitään mahollisuutta et käyttäisit ehkä piilolinssejä", ni Dakota vastaa kieltävästi (näin nää kommentit omin silmin yhdessä tytön videoista), mut joistakin videoista voi selvästi nähä ne piilolinssit + välillä sillä ei näytä olevan sitä pupillia ollenkaan, joka sekin aika yliluonnollista on. Myös sen oikeet ripset on näkyny joistain kuvista irtoripsien alta ja pidennysklipsejä myös huomattu. Kuitenki se sanoo ettei käytä pidennyksiä tai mitään muutakaan.
Kattokaa leukaa, se menee aika kummallisesti ylös ja alas. Huomasin tän jopa originaalista videosta.

Mä en tiedä huomaako tästä, mut itse huomasin suuremmasta kuvasta, et itse asiassa ton nenänvarsi ja posket liikkuu koko ajan erimuotosiks, ku se on muokannu tota videoo.
Monissa kuvissa ja videoissa esim. tän huulet, leuka ja pään malli näyttää aina erilaisilta eli aika ilmiselvää muokkausta ja muutenkin välillä tuntuu et se silmien suurentaminen on menny vähän liikaakin yli.

Toi kuulemma muokkaa myös vartaloaan aika reilusti, ja itse asias näinkin jossain vaiheessa jonkun sen asukuvan, jossa sisäreisiä oli aika selvästi kavennettu. Musta noin anorektinen vartalo näyttää jo aika sairaalta ja muutenkin jotenkin häiriintyneen olosta, että jollain on niin iso pakkomielle näyttää täydellisen nukkemaiselta. Eihän tossa pukeutumistyylissä mitään erikoista ole, mut must se ei vaan ole normaalia jos pitää uskotella koko maailmalle jotain muuta jota ei ole, olla niin omistautunut sen vuoksi ja muokata kaikki videot & kuvat + vielä valehdella siihen päälle.

Tässä on ilmeisesti Dakotan vanha, ei (ainakaan niin paljon) photoshopattu kuva. Kyllä ton tunnistaa samaksi tytöksi ainakin ihan alkuaikojen scenekuvienkin perusteella, mut näkee selvästi viimeistään tässä vaiheessa kuvien muokkauksen ja suurentavat piilolinssit. Sääli, että toi hankki itselleen huonoo mainetta kaikilla ulkomuotonsa muokkaamisilla ja ennen kaikkee niistä valehtelulla. Aina joku saa tietää, ja tän tytön ois pitäny tietää se etukäteen. Kaiken lisäks Dakota ois kaunis tällee luonnollisenakin, tosi asiassa ihmiset ei kaipaa täydellistä nukketyttöä, vaan jonkun ihmismäisen johon voi samastua ja jonka ulkomuotoon voi aidosti uskoa.

Monet sanoo, että Dakota on oppinu kaiken valehtelun sen siskolta ja Youtubessa löytyyki vanhoja uudelleenladattuja videopätkiä, joissa kaksikko puhuu aika törkeesti homoseksuaaleista. Dakota yrittää saada nää videoklipit poistettuu, mut aina joku reuploadaa niitä. Riittää ku laittaa hakusanaks "the real kotakoti", tällä hetkellä tää http://www.youtube.com/watch?v=5gfZivAZojE taitaa olla ainoa, jota ei olla vielä poistettu.
Musta tää tyttö saa rauhassa muokata kuviaan ja itseään niin paljon kuin haluaa, mutta onko siitä pakko valehdella päin naamaa (+ mä en ymmärrä noita ikivanhoja videoclippejä sit ollenkaan). Tiiän itse asias yhden lolitabloggaajan, joka kertoo avoimesti käyttävänsä irtoripsiä ja photoshoppaavansa. Tosin tässä vaiheessa, jos Dakota paljastais kaiken, se taitais aiheuttaa sille enemmän vahinkoa, ku tää tän hetkinen salailu, mut ajanmyötä ihmiset ehkä alkais arvostaa sitä. Mä toivon et tää neiti ymmärtää, et kuvanmuokkaus ei siirry tosielämään, kun sä katot peiliin sä näät edelleenkin sen vanhan saman itsesi minkä ennenkin.

Linkkejä;
Dakotan blogi:  http://kotakoti.com/
Aiheeseen perehtyneitä blogeja; http://prettyuglylittleliar.tumblr.com/
                                                http://thegiantchin.tumblr.com/

Anteeks pitkäst postauksesta, mut halusin kertoo teille aiheesta ja ilmiöstä sen totuuden minkä itse uskon näkemieni todisteiden perusteella. En tiiä teiän kantaanne asiaan, mut suosittelen ajattelemaan järkevästi ennen ku kenellekään tulee alemmuuskompleksia ton tytön ulkomuodon takia. Kaikki ei ole siltä mitä näyttää.

3 kommenttia:

  1. kivan erilainen ja mielenkiintonen postaus, ite en oo ikinä kuullu tost tytöstä. onhan toi nyt aika selvää kyl et se vähän muokkailee kuvia ja videoita, epäluonnollisen näkönen.
    osaat hyvin kyl kirjottaa just tällasii...no, mielipidetekstei jos niin voi sanoo?:)

    VastaaPoista
  2. Kiitos ja kiva et tykättiin:) Vähän pelkäsin et tulee kommenttiboksi täyteen jotain "mitä sä muiden asioihin puutut" -tyylisiä kommentteja, mut hyvä ettei nyt sit kuitenkaan:D

    VastaaPoista
  3. Määkään en kyseisestä tytöstä ennen tienny. Kauheeta, mun mielestä toi kertoo pahasta itseluottamuksen puutteesta!

    VastaaPoista